Nyhedsbrev 2021 August

Udskriv
SKA logo

Glæd jer til et spændende efterår - fysiske kurser er igen en mulighed

I dette nyhedsbrev kan du læse om vores kommende kurser, der blandt andet tæller Post-ESMO, SOTA: Colorektal cancer, SOTA: Kronisk lymfatisk leukæmi samt Kræftbehandling i hjemmet.

Ønsker du ikke at modtage SKA NYT, kan du altid afmelde - se hvordan nederst i nyhedsbrevet. Vi håber naturligvis i SKA, at du er interesseret i at fortsætte med at modtage nyheder om spændende kurser inden for kræft, MDT, rehabilitering, social ulighed, senfølger m.m.

Besøg SKA's hjemmeside

Vær med til Post-ESMO i Odense, Aarhus, og København

årets ESMO bliver i lighed med sidste år virtuelt. SKA og Onkologisk Tidsskrift lancerer i den forbindelse et Post-ESMO Symposium, som vil foregå fra den 11-13. oktober 2021 og bliver optaget i Odense, Aarhus og København. Det faglige program kommer i år til at bestå af hele 9 forskellige emneområder.

Alle, der følger med 'live', vil få mulighed for at stille spørgsmål undervejs - og som vi kender det fra det tidligere Post-ESMO vil eksperterne og moderator lave en perspektivering til dansk klinisk praksis.

Som noget nyt vil også sygeplejedelen blive dækket med et selvstændigt emne - du kan tilmelde dig her.

Nyt kursus: SOTA Colorectal cancer - både fysisk og virtuelt

SOTA står for state of the art og er SKAs populære kursuskoncept, hvor deltagerne får en grundig opdatering om aktuelle behandlingsmuligheder og særlige perspektiver inden for det diagnoseområde, de selv arbejder med. Et kursus med direkte relation til den kliniske hverdag.

Til dette SOTA-kursus om colorektal cancer berører erfarne onkologer, en kirurg samt en patolog de nyeste lovende behandlinger. Derudover er der udenlandsk besøg fra en velanset fransk colorektal onkolog, Thierry André. Et fyraftenskursus rigt på mange slags perspektiver fra patienternes nære hverdag til morgendagens behandling.

Både det fysiske og det virtuelle kursus bliver afholdt den 20. september 2021 og er gratis for sundhedsprofessionelle - du kan tilmelde dig her.

Nyt kursus: SOTA Kronisk Lymfatisk leukæmi

SKA overfører med dette kursus sit populære SOTA-koncept til et nyt område, nemlig kronisk lymfatisk leukæmi. SOTA står for state of the art og er en kursusform, der tager sit afsæt i den kliniske hverdag og tilbyder kursisterne en grundig opdatering om aktuelle behandlingsmuligheder og særlige perspektiver inden for det givne diagnoseområde.

Til dette SOTA-kursus om kronisk lymfatisk leukæmi berører hæmatologer spændende emner som CLL og infektioner, den ældre CLL patient og den nyeste viden indenfor Covid-19 og CLL. Derudover vil kardiolog Manan Pareek holde et oplæg om kardiologiske problemstillinger ved behandling af CLL.

Kurset bliver afholdt den 25. november 2021 - du kan tilmelde dig her.

SKA gentager kurset: Kræftbehandling i hjemmet

Er du hjemmesygeplejerske? Arbejder du med kræftbehandling i hjemmet? Så er dette SKA kursus måske noget for dig. "Kræftbehandling i hjemmet" introducerer sundhedsprofessionelle for medicinsk kræftbehandling i hjemmet. Kurset giver en grundig indføring til konceptet hjemmebehandling inkluderende bl.a. praktiske spørgsmål, ansvarsfordeling og økonomi.

Du vil som kursist få gennemgået pumpens funktioner samt få mulighed for "hands on". Pumperne der gennemgås er dem der anvendes til behandling på Sjællands Universitetshospital. Kurset giver mulighed for at dele erfaringer, overveje perspektiver og udveksle tvivlsspørgsmål i en afsluttende diskussion.

Kurset bliver afholdt den 1. december 2021 - du kan tilmelde dig her.

""For patienterne er der mange fordele ved at være hjemme så meget som muligt: Det gavner livskvaliteten, risikoen for infektioner er mindre, og mange oplever at de er mere frie [.] mange patienter kommer langvejs fra, det gør det endnu mere vigtigt at kunne give patienterne mulighed for at være hjemme mest muligt" ".

Citat: Susanne Poulsen I: Sundhedspolitisk Tidsskrift

MR har udvidet sin anbefaling af niraparib, så den nu omfatter flere kvinder med kræft i æggestokkene

Hidtil har Medicinrådet anbefalet behandlingen til kvinder med BRCA-mutation, men ikke til kvinder uden mutationen, der som samlet gruppe har mindre gavn af behandlingen. Nu har kliniske studier vist, at nogle af disse patienter også har god effekt af behandlingen. Det gælder de patienter, som har en homolog rekombinationsdefekt (HRD-positive patienter). For de to grupper - de med BRCA-mutation og de HRD-positive - vurderer Medicinrådet, at niraparib kan forlænge den tid, der går, inden patienten får tilbagefald.

Læs anbefalingen her

Har du spørgsmål til nyhedsbrevet, SKA NYT eller ønsker du at afmelde?

Skriv til sekretær Susanne Justesen Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
eller projektsygeplejerske Tina Ovi Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

SKA's persondatapolitik



SKA præsenterer viden om kræftsygdomme, diagnostik og behandling til medarbejderne i sundhedsvæsnet.
Sammenslutningen af Kræftafdelinger i Østdanmark, SKA, blev oprettet i 1996.
SKA er en non-profit organisation, finansieret af Region Sjælland.

Vil du læse med?


Navn:

Email: